Thursday, March 7, 2013

The beginning..

Posted by Nur Jessica Nyepit binti Abdullah at 10:19 PM 1 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera ^_^ Wahh, skema kau dah lama tak update blog. Berhabuk -_-
Okay, How do I start this? Erm, since ramai yg bertanya, nak sgt tahu, ramai sgt yang dah inbox kt FB, yg tak kenal pun ada, pasal macam mana jes boleh berminat untuk memeluk agama Islam. Panjanggg ceritanya. Tapi sebelum jes mulakan, ingin jes tekankan di sini, jes berminat dgn agama Islam bukan sebab agama asal jes tak sempurna. Semua agama sama, semua menuju ke arah kebaikan. Hanya cara kita yang berbeza. Jes hanya nak share pengalaman jes yg dari dulu cuba mendekati agama Islam, macam mana jes bagitau parents.. semua2 lah jes akan cerita. In shaa Allah, Jes akan cuba update sikit2.. Jes pn akan cuba pendekkan cerita, so that tak la panjang sgt.. kang boring pula baca.. hehe! So, here we go..

Bismillah...

Cahaya Jessica 
Ketika masih kecil - Part One

Bermulanya masa jes baru masuk tadika. Nak pula dlm satu kelas tu, hanya dua tiga org yg bkn beragama Islam termasuk jes. Jadinya, bila sesi belajar menulis jawi and mengenal huruf, kami yg bkn beragama Islam ni akan disuruh mewarna. Masa cikgu tu tengah ajar menyebut huruf jawi satu-persatu, masa tu dah mula berfikir, kenapa huruf tu lain. Masa tu jes dah rasa huruf2 tu "unik". Tertanya juga masa tu kenapa jes tak boleh ikut belajar sama? Tu je yang jes ingat masa jes tadika.

Lepas tu, masuk pula ke sekolah rendah. Bila sekolah rendah, setiap kali masa perhimpunan mesti akn ada baca doa. Bila balik rumah, biasa lah bila kita kecik2, suka main sorang2.. mcm main pondok2 tu.. main mak2.. tapi jes dulu main sorang2... hahaha! So bila main sorang2 tu, jes "lakonkan" balik masa perhimpunan tu.. and jes buat la mcm baca doa.. masa tu apa jes sebut pun tak tau lah.. entah bunyi ape pun tak tau.. Nak buat lagi kelakar, jes masa kecik2 dulu agak tomboy sikit.. so jes siap buat songkok guna manila kad. Jes buatlah mcm baca doa masa perhimpuanan tu.. Haha! Adoi.. Masa tu minat jes tengok kawan2 yg beragama Islam belajar menulis jawi tetap sama.. Macam biasa, balik rumah.. jes "lakonkan" balik.. buat2 lah dalam kelas menulis jawi.. entah macam mana jes tulis belit2 tu pun tak tau... Hehehe :)

Buat masa ni, ni je dulu jes update.. Ni je yang jes boleh ingat utk malam ni.. Dah pukul 10, otak dah lemmbb skit. nanti jes akan pergi ke part two. Wah! macam buku.. hahaha..
Sambung lagi nanti yeee :)

Selamat malam!

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, April 19, 2012

I'm back :)

Posted by Nur Jessica Nyepit binti Abdullah at 8:57 PM 0 comments
Wahhh, Its been a while kan?
Dah lama tak update
The reason behind isss
because my latest post
Pasal my late cousin
Yeah, u know what i mean
Sigh.

Whatever it is, kita kena let go
dan kita yg masih hidup ni
Teruskan hidup kan 
(I miss you cousin) 

Tiba2 rasa nak aktif blogging balik
Since lately cam banyak aktiviti
banyak ilham menulis benda ngarut
Hahahahaha

Okay! buat masa ni
biarlah ni dulu
Cukup sekadar nak bagitau yang
I'm back!
Heeeee :D

Image and video hosting by TinyPic

Thursday, October 13, 2011

RIP Spencer Koh

Posted by Nur Jessica Nyepit binti Abdullah at 8:20 AM 0 comments
Sorang lagi sepupu aku pegi awal pagi tadi
dah sorang, sorang pegi
sangat2 tak sangka
cepatnye lah die pergi tinggalkan kitaorang
tak sangka plak Gawai tahun ni last kita celebrate sama2 kan?
Tak sangka plak chat kita lewat malam hari selasa lepas yang last
tak pernah2 kita chat dalam fb, tiba2 aku ditegur
kenapa cepat sangat?
Sape nak jadi penyeri kitaorg gawai nanti?


My very last time talking to you :"(


Xmas 2008 :"(


Rest in peace cousin
You will be missed
We loves you so much!!
SPENCER KOH
(22 SEPTEMBER 1991 - 13 OCTOBER 2011)
T_T

Image and video hosting by TinyPic
 

Template Copy by Blogger Templates | BERITA_wongANteng |MASTER SEO |FREE BLOG TEMPLATES